Willem Pieterse is geboren op 30-7-1860 in de gemeente Ter Aar, zoon van Johannes Pieterse (de smid) en Hendrica Kleijn.
Willem gaat niet als oudste zoon werken in de smederij van zijn vader aan de Smidskade 4 in Langeraar. Hij begint zijn eigen Rijwielhandel

Advertentie uit de Rijnbode van 28-5-1893

Willem Pieterse op de fiets in Maastricht, foto gemaakt tussen 1905 en 1907

In Maastricht krijgen ze 6 kinderen, waarvan er 2 vrij snel overlijden. in 1908 verhuizen ze naar Kerkrade waar ze nog eens 2 kinderen krijgen, en er 1 ook weer vrij snel overlijd.
Het gezin is zoals de rest van de familie Katholiek en dat is te merken aangezien 3 dochters besluiten Non te worden waarvan er 1 zelfs naar Java wordt uitgezonden om les te gaan geven op een school.

Op 10-9-1898 trouwt hij in Maastricht met Maria Elisabeth Hubertine Claessens, geboren op 11-12-1867 in Maastricht als dochter van Petrus Nicolas Leopold Claessens en Maria Agnes Philippi. Na zijn huwelijk gaan ze in Maastricht wonen.
Willem zet zijn rijwielhandel daar voort. Hiermee is hij 1 van de eerste rijwielhandelaren in Maastricht.

Visitekaartje van Rijwielhandelaar W. Pieterse uit Maastricht

Een andere dochter trouwt met een neef van haar. Zij trouwt namelijk met de zoon van Johan Pieterse, een halfbroer van Willem en vertrekt naar Ridderkerk. Dan is er nog 1 zoon over, Leopold, die trouwt en sticht zijn eigen gezin in Zuid-Limburg.
Op latere leeftijd wordt Willem invalide. Waardoor en wat hij precies heeft is mij niet bekend.
Uiteindelijk overlijd Willem op 16-3-1949 in Terwinselen. Maria overlijd op 28-3-1931 te Schaesberg.

Bidprentje van Willem Pieterse

Met dank aan het Historisch Centrum Limburg